Andreas Uhlander - Trädgårdsarbetare

Andreas Uhlander - Trädgårdsarbetare
Andreas Uhlander - Trädgårdsarbetare

 

Jag sökte nytt jobb. Då jag tidigare lagt märke till ReGardens bilar så gick jag direkt till deras hemsida. Eftersom jag har lång erfarenhet från branschen så vet jag vad jag letar efter. Jag blev imponerad. Informationen är både tydlig och informativ. Jag skickade in ett enkelt CV och efter några dagar blev jag kontaktad för en kortare telefonintervju – eller förresten - det var mer som ett trevligt samtal.

Efter en vecka eller två blev kallad till intervju på ReGardens huvudkontor. Jag fick ett trevligt bemötande även här. Sedan blev det stressigt - höll tummarna -någon vecka senare skrev jag kontrakt och jag var säsongsanställd. Så blev det introduktionsdag och Jag fick träffa alla nya medarbetare. Introduktionsdagen innehöll sånt som är bra att känna till när man börjar på ett nytt jobb. Företagets historia - rutiner, säkerhetstänk – lite servicekunskap med mera. Det här är ovanligt. Jag har många år i branschen och jobbat i flera olika bolag men aldrig fått en så gedigen introduktionsutbildning.

Så kom nästa överraskning. Första arbetsdagen på jobbet och det fanns kläder, personlig utrustning och en egen bil, fullt utrustad med allt vad jag som avtalsskötare behöver. För mig var det helt nytt att arbeta mot privata kunder och det var lite nervöst i början. Under två veckor handleddes jag av en senior trädgårdsarbetare. Här ser man till att teori och praktik hänger ihop.  

Nu har jag arbetat två säsonger och jag utvecklas hela tiden – bland annat genom ReGardens interna utbildningar. Jag ha lärt mig och mer om allmän trädgårdsskötsel och trädbeskärning bland annat.  Det bästa är att jag fått bättre självförtroende särskilt under min andra säsong. När man får ta mer ansvar själv så utvecklas man. Min kommunikation med kunderna har blivit bättre. Jag kan se att här finns en röd tråd i hur vi arbetar. Behöver jag fråga någonting så finns det alltid någon att vända sig till. Ibland kör vi jobbrotation också - då bokas jag tillsammans med kollegor som utför enstaka uppdrag – det ger både omväxling och merkunskap för alla parter.

Alla årstider har sin charm – även om det kan bli lite blött och kallt i november så ser jag inte det som något problem. Med rätt klädsel, säkerhetstänk och inställning så är det absolut bara fördelar att arbeta utomhus året runt. Man kan helt enkelt inte gnälla på vädret. Jag har personligt ansvar för 20 egna kunder som jag lärt mig vara lyhörd inför. Jag lyssnar vilka behov de har – vilket blir min mall att arbeta efter. Förra säsongen var jag tvungen att fråga mer – numer läser jag kunderna bättre – jag ser helheten och jag kan snabbt ta rätt beslut. Det känns som jag hela tiden överträffar mig själv.