Maja Almlöf - Trädgårdsarbetare

Maja Almlöf - Trädgårdsarbetare på ReGarden
Maja Almlöf - Trädgårdsarbetare på ReGarden

 

Jag var inne på arbetsförmedlingens hemsida och egentligen sökte jag efter ett receptionsjobb eller något liknande när jag såg att ReGarden sökte trädgårdsarbetare. Mitt vikariat i en livsmedelsbutik var över och jag var öppen för någonting helt nytt. Det som lockade med ReGardens jobbannons var att få arbeta utomhus och att få använda småmaskiner. Jag har alltid varit intresserad av maskiner.

Jag började på ReGarden i augusti och efter fyra månaders arbete är jag fast anställd. Inför nästa säsong ser jag fram mot att lära mig mer om allt.  Jag måste t.ex. bli bättre på att rensa ogräs - att veta vad som är perenner och vad som är ogräs är något jag tränat på dagligen. Nästa säsong ska jag arbeta tillsammans med en senior trädgårdsarbetare som ska lära mig mer – så måste jag givetvis plugga själv också.

Det är roligt att träffa kunder och göra dem glada - det gäller att prioritera och på ett sätt är det lätt och på ett annat sätt svårt. Vi lär oss hela tiden och blir bättre och bättre på det här med service.

Jag trodde aldrig jag skulle kunna bli så fysiskt trött. Det händer att jag somnar i soffan om kvällarna. Börjar bli piggare nu - har helt enkelt fått bättre kondition. Arbetsdagarna går väldigt fort då vi hela tiden har att göra. Jag hoppas att jag snart får ta motorsågskörkort A - kanske blir det verklighet fortare än jag kan tro. Jag drömmer om att lära mig mer om växtkunskap också och i framtiden har jag kanske ett eget företag.