Yacob Kiflay - Trädgårdsarbetare

Yacob Kiflay - Trädgårdsarbetare på ReGarden
Yacob Kiflay - Trädgårdsarbetare på ReGarden

 

När jag var klar med min utbildning till trädgårdsarbetare ringde jag min kompis som jobbade på ReGarden. Jag fick uppgifterna av honom och skickade in min ansökan. Det är fyra år sedan nu.

Jag började mitt i säsongen och fick uppdraget att bli avtalsskötare på en gång.  Det var tufft men jag klarade det. Man måste vara intresserad och ha känsla för jobbet om man ska klara det. Det är också viktigt att lära sig vilka verktyg man ska använda och när man ska använda dem.

Alltid kämpa – ha viljan att lära och att tänka själv gör att allt blir mer avslappnat och roligt. Vet man inte så får man fråga - man får aldrig sluta tänka.

Nu arbetar jag med enstaka uppdrag – vi arbetar två och två. Man måste samarbeta. De kollegor jag samarbetar med måste kämpa lika hårt som jag annars fungera det inte. Om man kämpar så lär man sig snabbt och det blir lättare och lättare.

Vi måste kunna arbeta mot tid och förstå hur tiden ska användas och det tar tid att lära sig - däremot måste vi hela tiden jobba på att bli bättre och bättre på det.

Jag kommer från en bondefamilj så jag har en hel del med mig hemifrån. Utbildningen på skolan gav mig grunderna - men det är i verkligheten man lär sig jobbet på riktigt och det gäller att ha bra medarbetare att lära sig av.